Menu Sluiten

Briefwisseling 5 tussen Tess en Adil: wereldreis – veel ideeën en voorpret

Beste Adil,

Het is zeker een tijdje geleden, leuk van je te horen. Ik vind het een goed idee om het briefverkeer op een lager pitje te zette. We hebben immers al heel wat besproken. Het gaat goed met mij. Ik heb mijn bachelorscriptie en alle tentamens gehaald. Ik heb echt keihard gewerkt, maar voel me nu heel fijn. Aankomende tijd ga ik flink werken, sparen en mijn laatste vakken halen zodat ik daarna op wereldreis kan met mijn beste vriendinnetje. We hebben veel ideeën en voorpret en er staat nog niks helemaal vast. Hoe is jouw zomer verlopen? Heb je wel wat rust gepakt en genoten? Alhoewel het briefcontact zal afnemen heb ik toch nog een aantal vragen. Ik houd het kort, want net als jij heb ik het ook druk. Jammer dat het vrijwilligerswerk niet wordt vergoed. Hoelang denk je dat je moet sparen voordat je naar Marokko kan vertrekken? Bevalt je nieuwe baan? Wat moet je doen? Over mijn opa en oma, daar heb je inderdaad gelijk in. Ik weet niet waarom mijn oma de keuze nooit heeft gemaakt om bij mijn opa weg te gaan. Met vijf kinderen zag ze dat misschien wel niet zitten, alhoewel ze voor haar tijd vrij zelfstandig was en als docente werkte. Wat goed dat je het met je moeder over je broer hebt gehad. Hoe reageerde je moeder hierop? Bedoel je dat je het fijn vond dat je niet emotioneel geraakt werd? Adil wat heb jij een mooie levensdroom: ‘zoveel mogelijk kinderen (aan een betere toekomst) te helpen.’ Al weet je niet altijd hoe, ik denk dat als je deze instelling hebt en zo overtuigd bent van je doel, het sowieso gaat lukken. Adil, hoe gaat het nu met je broertjes? Is de oudste nog steeds opstandig en zie je ze vaak? Wat bedoel je met: In plaats van met hem te praten, wat natuurlijk beter is, praatte ik over hem en over mij. Toen ik in mijn brief sprak over het slechte onderwijs doelde ik vooral op de universiteit. Maar jij hebt helemaal gelijk dat dit voor het gehele onderwijs geldt. Kennis is macht!! Als maatschappij die functioneert op een kenniseconomie, moet er in onderwijs worden geïnvesteerd. Wat vervelend dat je ruzie hebt met Maaike terwijl zij zo belangrijk is geweest in jouw leven. Waarom heb je ruzie met Maaike? Is het een tijdelijke ruzie? Adil, ik hoop dat het lukt met sparen en dat je zo snel mogelijk naar Marokko kan en af en toe een lekker boek kan lezen. Geniet nog even van de laatste zonnestralen in deze nazomerse dagen.
Ik vind het overigens een goed plan om nog een keer een brief te schrijven en dan over een paar jaar weer contact te zoeken om te kijken hoe het ons beiden in het leven vergaan is. Maar nu kijk ik uit naar je (voorlopig) laatste brief.

Groeten,

Tess

Geplaatst in Overgewicht en ondergewicht