Menu Sluiten

Briefwisseling 6 tussen Tess en Adil: de meeste mensen bedoelen het goed

Beste Adil,

Dankjewel voor al je brieven. Ik vond het schrijven zelf ook een beetje ‘therapeutisch’. Het was leuk, leerzaam en verbredend.

Ik hoop dat bij jou het communiceren beter gaat in de loop van de tijd. Voor iedereen is dat moeilijk op sommige momenten. Je komt steeds mensen tegen met andere normen, waarden en bagage waar je af en toe mee botst. Naar mijn mening is heel veel communiceren de enige manier om hen te begrijpen. Iedereen is anders maar de meeste mensen bedoelen het goed en daar draait het denk ik om. Ik hoop dat het met Maaike goed komt. Veroordeling is niet leuk maar vraag haar waarom ze het doet wat, haar stoort en leg uit waarom jij het hebt gedaan. Speel open kaart. Naar mijn mening is dit de manier om elkaar beter te begrijpen. Ik hoop dat het ook met je broertje weer helemaal goed komt.

Fijn dat je met je moeder kan praten. Op zich is het niet bijzonder dat ze homoseksualiteit niet erkent. Mijn oma deed dat ook niet echt bij mijn opa. Zij zag het als een ziekte. Dat is ook een soort ontkenning. Toch kan je het ook weer andere normen en waarden noemen: het bestaat gewoon niet voor hen.

Ik ben met mijn reis bezig. Die wordt waarschijnlijk iets korter, maar ik heb er enorme zin in. Jij heel veel succes gewenst de aankomende tijd en veel plezier in Marokko. Adil, ik ben benieuwd hoe het met je zal gaan en hoop over een aantal jaar weer contact met je te hebben.
Het ga je goed!

Liefs,
Tess

Geplaatst inVrouwen in traditioneel mannenberoepen