Menu Sluiten

Ik moet het doen met mijn rode kindertasje

Voor mijn werk heb ik een klein rood kindertasje gekocht. Ik snoep en eet niet zoveel, maar toch werd ik alsmaar dikker. Ik denk dat dit te maken heeft met mijn leeftijd. Ik ben 50.
In mijn vorige baan kon je tussen de middag een gezonde lunch bestellen voor weinig geld. Dat was altijd een huisgemaakte soep, een bord salade en een glas karnemelk. In mijn huidige baan is er geen kantine en niet eens een plek om gezellig te eten. Ik vrees dat het gevaar op de loer ligt, dat ik meer ga eten om toch die gezelligheid te creëren. Dat leek me niet zo’n goede ontwikkeling, zeker niet vanwege mijn gewichtstoename.
Ik besloot daarom om een afgepaste hoeveelheid eten mee te nemen waarmee ik het moest doen op mijn werk. Om er toch iets van te maken kocht ik een leuke kinderbeker voor een glas soyamelk, een broodtrommeltje voor één boterham en een afsluitbaar bakje waarin twee stukken fruit passen. Dat alles gaat ’s morgens in mijn rode tasje. Ook neem ik nog iets lekkers mee: twee koekjes of een minimars of een stukje chocola. Als ontbijt thuis heb ik dan al een cracker met kaas en een kopje thee gehad.
Traktaties op mijn werk, meestal gebak, neem ik altijd omdat het niet zo vaak gebeurt. Daar geniet ik dan altijd dubbel en dwars van. Maar ik zal nooit twee keer pakken of een extra groot stuk.

Tekst: Marieke
Beeld: Anne Tjin

Geplaatst in Overgewicht en ondergewicht