Menu Sluiten

Borsten en je partner verleiden

Ik heb bh maat 85D

Wat vond je ervan om borsten te krijgen?

Ik heb er niet echt naar uitgekeken, want ik had ze eigenlijk al sinds mijn achtste, misschien negende. Ik zal nooit vergeten dat een klasgenoot in de vijfde klas zei dat ik dikke tieten had. Dat was heel verwarrend: aan de ene kant vond ik het leuk dat het hem opviel, maar aan de andere kant vond ik het toch ook beledigend. Die haat-liefde verhouding met mijn borsten is altijd gebleven.

Op welke manier werd er thuis over het krijgen van borsten gesproken? Ben je door je moeder voorbereid op het krijgen van borsten?

Er werd überhaupt nooit over dit soort zaken gesproken. Mijn moeder kwam, naar mijn mening jaren te laat, met mijn eerste bh aanzetten. Ik heb een twee jaar oudere zus, maar in die tijd hadden we niet echt goed contact. Ik heb het met haar nooit over borsten gehad. Het is wel grappig dat zij vroeger veel kleinere borsten had dan ik en dat we nu ongeveer dezelfde maat borsten hebben. Maar we hebben het er nog steeds nooit over.

Hoe ervaar je je borsten nu?

Zoals ik al eerder schreef: ik heb een haat-liefde verhouding met mijn borsten. Aan de ene kant vind ik ze wel mooi, maar ook denk ik vaak dat ze wel wat minder hadden gemogen, zodat ik bijvoorbeeld ook eens een jurkje aan zou kunnen zonder bh. En dat ze niet altijd zo prominent in het zicht zijn. Het is geen kwestie van laten zien, want ze vallen gewoon altijd op. Het gaat er eerder om mijn borsten in meer of mindere mate te verhullen. Ik heb een half jaar geleden zelfs een minimize bh gekocht. Ik houd hysterisch veel van mooie lingerie. Al jaren bewaar ik folders van bepaalde merken. Maar ik koop ´dure´ lingerie altijd in de uitverkoop. Ik ben dan ook blij dat ik nog net binnen de reguliere maten val.

Wat vind je van borstcorrecties?

Ik snap best dat je je als vrouw ongelukkig kunt voelen met een maatje AA. Iedereen moet doen waar zij gelukkiger van wordt. Maar persoonlijk ben ik iemand die gaat voor ultiem puur natuur. En hoop dat ik dat over zo´n 15 jaar nog steeds vind. Ik reken erop dat de uitstraling het zal winnen van de rimpels!

Heb je het gevoel dat mannen naar je borsten kijken?

Vroeger had ik dat nooit zo door. Maar nu des te meer. Vaak moet ik daar wel om glimlachen. Zeker als het openlijk gebeurt en dan ook nog met tekst en uitleg. In het verleden kwam ik er te laat achter dat mijn kledingkeuze toch net iets te heftig was. En dan kon je er donder op zeggen dat ik daar trammelant door kreeg. Tegenwoordig let ik daar beter op. Want ik begrijp erg goed dat een man zijn ogen de kost geeft. Dat heb je zelf in de hand.

Kijken ook vrouwen/meisjes naar je borsten, wanneer en hoe ervaar je dat? Praat je met andere vrouwen/meisjes over borsten?

Tijdens het uitgaan of op werk hebben we regelmatig hele discussies over dit onderwerp. Ik heb zeer diverse vriendinnenclubjes. Met collega´s praat ik over dure bh´s, die zij (wegens grote cupmaten) moeten aanschaffen. De frustratie over fantasieloze modellen en minimale keuzemogelijkheden wordt geventileerd. Als één van ons, in de pauze, een setje heeft gescoord, wordt dit uitgebreid bewonderd, begeleid met de nodige ondeugende fantasietjes. Met weer een ander clubje praten we openhartig over de voor- en nadelen van zowel kleine als grote borsten. Een vriendin, die een prachtig figuur met bijbehorende boezem heeft, vertelde mij laatst dat zij serieus van plan is haar borsten te laten vergroten, omdat zij zo jaloers is op de mijne. Ik wist niet wat ik hoorde. Kon het niet laten om aan te geven dat ik dat zeer onverstandig zou vinden en dat ik haar echt perfect vind. Bijzonder om te merken dat iedereen zijn eigen beeld van perfectie heeft. In het verleden zaten we, tijdens het uitgaan, vaak met elkaar te dollen en te fantaseren wat de effecten van onze decolletés op het manvolk zouden hebben. Ik heb twee oudere vriendinnen die beiden borstkanker hebben gehad. Met hen heb ik onder andere gesproken over de gevolgen daarvan voor je vrouwelijkheid, over het omgaan met aanhoudende pijn en het kracht putten uit positief denken. Nog voor ik het van dichtbij meemaakte hebben de gala-avonden van Pink Ribbon onuitwisbare indrukken achtergelaten. Nog altijd moet ik huilen, wanneer ik de hartverscheurende verhalen van moeders en dochters op televisie zie of hoor en in het magazine lees.

Heb je borstvoeding gegeven?

Ik heb een tweeling. Ze hebben een half jaar borstvoeding gekregen. Dat wilde ik altijd al en het was geen enkel probleem om het vol te houden. Het leek mij het gezondst en overigens ook het goedkoopst, haha! Heb het als heel bijzonder ervaren om je kinderen zelf te kunnen voeden.

Wat vind je van de Nederlandse cultuur rond borsten?

Ik erger mij al jaren lang aan de seksualisering. Met een vorige partner heb ik daar hele gesprekken over gehad. Op gegeven moment is het bijna onmogelijk om je partner te verleiden want de godganse dag wordt die al verleid door dames op billboards, in bladen en videoclips, etc. Wat mij betreft zouden wij wel een voorbeeld mogen nemen aan de moslimgemeenschap door de boel wat meer binnenshuis en binnen de slaapkamer te houden. Ook al moet ik wel bekennen dat ik het ook heel erg leuk vind om in een spannend jurkje uit te gaan. Het blijft lastig! Vroeger vond ik het reuzenormaal om topless te zonnen, maar ik doe dat al jaren niet meer. Ik vind het veel spannender om mijn bovenstukje aan te houden, zodat er nog wat te gissen valt. Ik denk dat ik wat dat betreft, ook door de onvermijdelijke veroudering, toch wel wat preutser ben geworden. Ik vind dat overigens geen probleem.

Van welke publieke persoon bewonder je de borsten en waarom?

Zou het niet weten. Ik ben bang dat er weinig puur natuur is.

De schoonheid van je borsten. Hoeveel punten zou je je borsten geven?

Als ik erover nadenk: een negen. Ik voel me zo gezegend voel met mijn omvang. Die past écht zo bij mij en weerspiegelt mijn idee van op en top vrouwelijkheid!

Tekst: Indiana

Geplaatst in Borsten