Menu Sluiten

Borsten en sekse

Welke maat bh heb je?

80B

Hoe vond je het om borsten te krijgen?

Vreselijk. Dat maakte me namelijk tot vrouw terwijl ik, in mijn gedrag en beleving, altijd een jongetje was geweest en het ook wilde blijven. Toen mijn borsten begonnen te groeien bleef ik een zwembroekje dragen. Ik werd uitgelachen en moest uiteindelijk wel een badpak aan. En een bh? Die wilde ik ook niet. Mijn moeder liet me foto´s zien van Afrikaanse vrouwen met ontbloot bovenlijf en hangende tieten. Dit gaat er ook met jou gebeuren, zei ze. Achteraf blijkt dat een bh dragen niet bepalend is voor hoe stevig je borsten blijven maar het dreigement van mijn moeder werkte wel. Borsten als van de Afrikaanse vrouwen op de foto´s wilde ik zeker niet.

Heb je een operatie overwogen om van een meisje een jongen te worden?

Ik heb er wel over nagedacht maar het niet gedaan. Het is me teveel gedoe en het is geen garantie voor geluk. Ik heb mannelijke handen en ook mijn hoofd zou meewerken aan een geslaagde transformatie maar zo is het goed. Ik ben wel lesbisch.

Hoe ging je moeder om met haar borsten?

Mijn moeder is tenger en ze is geen vrouw die bezig is met dure bh´s en decolleté.

En jij nu?

Mijn kleding is nogal hooggesloten. Ik geef niet veel geld uit aan bh´s. Vroeger heb ik mijn borsten wel eens ´geplet´door ze in te tapen maar die fase ben ik voorbij.

Hoe sta je tegenover borstoperaties?

Een borstverkleining snap ik wel. Van te grote borsten kan een vrouw fysiek last hebben zoals pijn in de rug. Een borstvergroting als er niets aan de hand is, dat gaat er bij mij niet in. De operatie brengt risico´s met zich mee zoals de kans op lekkage. Daarnaast moet die om de tien jaar opnieuw worden uitgevoerd. Neem dan een ´kifilet´in je bh als je grotere borsten wilt. Waar ik wel weer begrip voor op kan brengen is een operatie vanwege asymmetrische borsten.

En, geniet je van andervrouws borsten?

Decolleté kijken vind ik leuk. Ik ben sowieso meer een borstenvrouw dan een billenvrouw.

En als je een cijfer moet geven aan je eigen borsten?

Een zes. Ze zijn gelukkig niet al te groot maar hadden wel wat kleiner gemogen.

Tekst: Karin

Geplaatst in Borsten