Menu Sluiten

Geen Kaag-je

Het is hollen geblazen. Van iemand die dicht bij de containers woont, kreeg ik de tip dat zaterdagochtend vroeg een goed moment was om mijn balkon te ontdoen van al die zakken papier. Ze had me heel vaak mismoedig terug zien keren, nog steeds belast en beladen.
Ze heeft geen woord teveel gezegd. Met genoegen zie ik de lang opgespaarde zakken papier in de papiercontainer verdwijnen. Als ik me omkeer om weer huiswaarts te gaan, loopt een echtpaar hun huis uit. De vrouw is gepakt en gezakt. Uit een van de tassen steekt een cadeau. Ze blijft onderaan de trap staan en roept zoon en dochter die op het plein spelen. Het meisje van een jaar of drie barst om onduidelijke reden in huilen uit en wil door niemand anders getroost worden dan de vader.
‘Papa, papa,’ roept ze snikkend.
De lange, slanke man loopt stevig door. Even later geeft hij op autoritaire manier aan zijn vrouw aan hoe ze de kinderen in de riemen moet doen. Hij wil duidelijk geen herhaling van de Kaag-gate. Als zijn vrouw hem vraagt wat vriendelijker te zijn, mompelt hij iets over haar moeder. Ik begin zijn humeur te begrijpen. Schoonmoeder is jarig. De eerste bergetappe van de Tour de France wordt hem vandaag door de neus geboord, net als de kwartfinale van de EK.
Getrouwde mensen leven langer.

Henna Goudzand Nahar

Geplaatst in Diverse